HomeNewsKantoorruimte en de techniek

Kantoorruimte en de techniek

Kantoorruimte en de techniek

Bij het inrichten van bedrijfsruimtes en kantoorpanden komt veel techniek om de hoek kijken. Denk dan aan verlichting, luchtverversing, verwarming, koeling, liften en roltrappen.

WorkLifeSpaces werkt voor technische oplossingen nauw samen met 1 van de meest ervaren experts op dit gebied. Ron Hartog van RDM Installatiemanagement. Hij weet bijna alles van technische installaties.

Eerste Inventarisatie

Het klinkt zo eenvoudig, maar het gaat echt zo. Vaak lopen wij een rondje door het kantoorpand en bekijken nauwkeurig alle technische voorzieningen. We kijken naar het type apparaten, kwaliteit, de opstelling, de vermogens, stroomgebruik, ouderdom en nog veel meer.

Het inzicht dat we hiermee opdoen, koppelen we aan de wensen van de eigenaar en/of huurder.

Hybride oplossingen.

Het spanningsveld zit hem in de nodige investeringen in relatie tot de huurprijs voor de huurder. En de energiekosten. Dit is vaak een aspect bij de onderhandelingen voor huurcontractverlenging. Ron ziet meestal wel ruimte om de installaties te vernieuwen zonder dat alle apparatuur compleet vervangen moet worden.

Het gaat dan om de technische schil versus de kern. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarmingsinstallatie op gas voorzien van een warmtepomp. Of van een ventilatiesysteem alleen de motor vervangen. Ook isolatiemogelijkheden worden beoordeeld.

De overheid eist best wel veel qua energielabel. Er is een wet die bepaalt dat eigenaren al het mogelijke moeten investeren in energiebesparing voor zover dat in 5 jaar wordt terugverdiend.

Vroeg plan van aanpak.

WorkLifeSpaces maakt met Ron Hartog uiteindelijk een zeer gedetailleerd plan van aanpak waarin alle technische aspecten worden toegelicht en doorgerekend. Het is bijzonder dat wij dit technische aspect al zo vroeg op de kaart zetten! We zien te vaak dat het te laat aan de orde komt, met onaangename verrassingen als gevolg.

Uiteindelijk gaat het om een gezond en productief binnenklimaat in relatie tot zo laag mogelijke energiekosten.

Track Record

Inmiddels hebben WorkLifeSpaces en RDM Installatiemanagement een imposant track record opgebouwd op dit gebied. Van het Baker McKenzie House op de Zuidas tot het Voetbalstadion Mac3Park in Zwolle. Geen project is onvoorstelbaar.

De kosten voor een inventarisatie en plan van aanpak verdienen zich eenvoudig terug. Het gaat immers om reusachtige besparingen aan energie.

Wil jij weten wat WorkLifeSpaces voor de techniek in kantoor kan betekenen, neem dan contact op met Arno Timmermans.