HomeNewsHet Vlekkenplan als tussenstap in het design.

Het Vlekkenplan als tussenstap in het design.

Het Vlekkenplan als tussenstap in het design.

Bij projectinrichting draait het geheel om Identiteit in samenhang met het Gebruik. In onze meetings vooraf vragen wij daarom veel over het bedrijf en de werkzaamheden gedurende de dag. Als we een compleet beeld hebben van de organisatie komen we in diverse fases tot een design.

Eén van die fases is het Vlekkenplan oftewel een Bubbleplan. Dit is altijd leuk omdat er dan visueel zichtbaar wordt hoe het nieuwe kantoor gebruikt gaat worden en welke sfeer er ontstaat.

Dit ruwe ontwerp is een schets waarin de verschillende ruimtes als ‘vlekken’ worden weergegeven, in onderlinge samenhang. Je ziet welke ruimtes meer of minder prominent zijn en hoe ze zich qua omvang tot elkaar verhouden. We benoemen welke functies de ruimtes hebben. Bijvoorbeeld Ontmoeten of Werken.

In dit voorbeeld is een dynamische omgeving geschetst, waarin veel samengewerkt wordt. We ontwierpen vanuit de bedrijfscultuur een vlekkenplan met veel ronde vormen; een organische sfeer met beweging en verbinding. Je ziet dat de ontmoetingsplek centraal ligt, geflankeerd door de ruimtes waar overleg mogelijk is. Meer naar buiten situeren we hier de Werkfuncties om rustig te kunnen zitten.

We zoeken er wat beeldmateriaal erbij voor de sfeerimpressie.

Dit vlekkenplan bespreken we met de opdrachtgever en gebruikers. Daarna gaan we het design verder in detail uitwerken. En opnieuw calculeren natuurlijk. Mooi vak, toch?!