HomeNewsDuurzame keuzes bij de inrichting van kantoren

Duurzame keuzes bij de inrichting van kantoren

Duurzame keuzes bij de inrichting van kantoren

Projectinrichting leent zich uitstekend voor het maken van duurzame keuzes. Je begint immers bijna vanaf nul met het nadenken over ontwerp, meubelen, materialen en klimaatbeheersing. Daarbij kijk ik nadrukkelijk ook naar welke zaken men kan hergebruiken.

Want iets bestaands opnieuw gebruiken is natuurlijk het meest duurzame.

Design blijft mooi

Dit hergebruik heeft uiteraard geen gevolgen voor het design, dat blijft van hoog niveau. Ik heb even deze voorbeelden opgezocht om dit te illustreren.

- Fujitsu Technology Solutions B.V.

Hier hebben we het bestaande werkplek-meubilair en een gedeelte van het meubelmaatwerk mee verhuisd naar het nieuwe kantoor. Mooi toch?-

- StockX Eindhoven.

In de bestaande huisvesting, voegden we leuke accenten toe aan de bestaande vloerafwerking. En zelfs de bestaande industrievloer kon worden opgewerkt en opgefrist. Heel bijzonder.

- Vesta Terminals

Hier konden we het kantoor met bestaande middelen Corona Proof maken. Er is meer ruimte gecreëerd en een andere routing toegevoegd, Na Corona kon dit weer netjes teruggebracht worden tot de oorspronkelijke staat zonder middelen weg te gooien. Dat hadden we goed bedacht.

- Schaeffler Nederland B.V.

Zij verhuisden naar een nieuw pand. De daar aanwezige systeemwanden en systeemplafonds gebruikten we voor een nieuwe indeling en inrichting.  Het bestaande werkplek-meubilair vond hier een nieuwe plek.

- Yamaha Music en -ZetaDisplay


Ze zijn er natuurlijk voor ontworpen: systeemwanden en systeemplafonds worden hergebruikt bij het maken van een nieuwe indeling en inrichting. Met een nieuw ontwerp krijg je dan toch een geheel opgefrist kantoor. Zie je wel? Ook is bij deze projecten het bestaande werkplek-meubilair mee verhuisd.

De praktijk bewijst het.

Zo zie je maar weer dat het hergebruiken van materialen en meubelen evengoed een fantastich nieuw resultaat oplevert. Kostenbesparend en perfect voor de life-cycle. Een mooie serie projecten waar we ook erg trots op het eindresultaat zijn.